Bezpečné přihlašování do mailu

Zabezpečení emailové schránky je pro nás i pro vás jednou z nejdůležitějších věcí. Opatření, která zneužití schránek zamezují je mnoho, nicméně každý den zaznamenáváme pokusy tyto bezpečnosntí systémy prolomit.

Jedním z citlivých míst pro zneužití je vstup do schránky. Zabezpečujeme jej pomocí digitálních certifikátů (SSL). Tyto certifikáty zajišťují, že server, kterému emailovou adresu a heslo svěřujete je ten, který jste zamýšleli navštívit. Zároveň jsou tyto údaje zašifrovány, aby nemohlo dojít k jejich odposlechu třetí stranou.

Jak můžete přítomnost certifikátu ověřit?

Po otevření přihlašovací stránky zkontrolujte, že v adresním řádku internetového prohlížeče se vám zobrazuje adresa https://user.centrum.cz.

První část adresního řádku bývá označena modře, pokud si na tuto oblast kliknete, zobrazí se vám informace o certifikovaném zabezpečení.


Je možné, že ve starších verzích prohlížečů se barva nemusí zobrazovat. V případě, že se přihlašujete přímo z portálu Centrum.cz nebo Atlas.cz, tak se výše uvedené podbarvení rovněž nezobrazuje. Nemusíte se ale obávat, že se přihlašujete nezabezpečeně, protože na pozadí přihlašování přes formulář stejně probíhá.

Josef Šplíchal
Product Manager

3 komentáře:

  1. Dobrý den, nejspíš používám starší verzi prohlížeče, protože barevné označení cetrum.cz se my nezobrazuje, ale hlavně mám mnohem větší problém. co to je za nastavení, že když odešlu email, komukoliv ze svých kontaktů, tak se to odešle a zároveň to přijde i do mé schránky, nelze mi otevřít složka Nastavení atd., kliknu na odkaz napsat email, chci zadat kontaktdo kolonky "komu" a nic, kontakt musím vybrat ručně ze seznamu; dále chci přečíst příchozí email, sice se zobrazí, ale zároveň mi naskočí červený křížek s nadpisem: " Omlouváme se, při čtení zprávy nastala chyba." Tak by mě zajímalo co je to za bordel, mám Vás vyměnit za seznam, nebo co?
    Prosím reakci na stuart2@cenntrum.cz děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Nechtěně jsem narazil na tento příspěvěk. Je sice startý, ale i tak mi to nedá.

    Jedná se mi o zabezpečení schránky. Tzn. dvojí ověření. Např. jako to má google,....

    Přihlásím se normálně do mailu (už. jméno, heslo), ale ještě by jste mohli doplnit kontrolu pomocí mobilu (tzn. zaslání ověřovací SMS s pinem), nebo pomocí aplikace jako má LastPass, google,....

    Psal jsem i na help desk, nebo jak to nazvat, ale odezva nulová.. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Physical wellness retreats can be a great way to relax, de-stress, and get in shape, and they can be an effective way to improve overall physical health and well-being.

    OdpovědětVymazat