Odesílejte maily přes naše vlastní SMTP

Pro lepší a snažší odesílání emailů z jiných emailových klientů, zejména pak z mobilních telefonů, jsme zprovoznili vlastní SMTP server. Nyní už nemusíte nastavovat odesílací server vašeho provozovatele nebo zajišťovat odesílání jiným způsobem. Jako odchozí server si stačí uvést smtp.centrum.cz.

SMTP mohou využívat všichni uživatelé z českých a slovenských IP adres, kteří mají aktivované schránky o velikosti 2 GB.

Ukázka nastavení odchozího serveru v Outlooku 2010

Všem jsme navíc zdarma zpřístupnili protokol IMAP. Ten oceníte zejména tehdy, přistupujete-li k vašemu mailu z různých počítačů nebo mobilních zařízení. Oproti protokolu POP3, který je hojně využíván, spočívá výhoda IMAPu v tom, že zprávy nemaže ze serveru, ale mezi jednotlivými zařízeními zprávy synchnronizuje. Narozdíl od POP3 umí IMAP pracovat i se složkami, takže když si zprávy třídíte do složek, vidíte tyto složky i v mobilu nebo v poštovním klientovi.

Abychom vám ulehčili práci s nastavováním, připravili jsem pro vás Průvodce nastavením nejpoužívanějších emailových klientů.

Josef Šplíchal
Product Manager

2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    používám mail atlas.cz, jelikož ale mám více účtů, stáhla jsem si Windows Live Mail. Účet atlasu mi ale nechce přes něj fungovat, nejdou mi odesílat zprávy. Prosím napište mi, jak by se to dalo rozchodit. Informace, které zde píšete se bohužel týkají účtů na centrum.cz. S díky
    Markéta Zídková (mail: zidkova.marketa@atlas.cz)

    OdpovědětVymazat
  2. Fungování emailu volny.cz na tabletu je katastrofální, odezvy žádné nebo až za dlouhou dobu, mobilní aplikace neexistuje, přecházím na seznam.cz

    OdpovědětVymazat