Společné přihlášení na portálech Centrum a Atlas

Téměř čtyři roky jsou portály Centrum.cz a Atlas.cz spravovány pod jednou střechou. Obě dvě emailové značky jsou nyní součástí jedné technické platformy, což pro uživatele znamená zajištění stability, bezpečnosti a spolehlivosti.

Od začátku ledna jsme umožnili uživatelům obou emailů připojovat se do své schránky z obou portálů. Znamená to pro vás, že v případě použití dalších služeb (např. seznamky Jiskření nebo horoskopů Astrocafe) jste automaticky přihlášení i na nich. Je to logické vyústění našich integračních snah o zavedení jednotného přihlašovacího systému.

Rozhodně to neznamená, že bychom uvažovali o zrušení jedné ze značek a pohltila ji ta druhá. Spíše naopak, chceme portfolio našich emailových značek do budoucna rozšiřovat. Tento dílčí sjednocující krok však může mít za následek některé nepříjemnosti.

Jednou z nich je nemožnost přihlásit se do obou emailů zároveň. K této situaci může dojít např. na rodinném počítači, kdy jeden z členů rodiny má schránku @centrum.cz, druhý na @atlas.cz a nechtějí se pokaždé ze svého emailu odhlašovat. Pro tyto případy pro vás máme několik tipů:


Tip 1: Používejte pro různé schránky různé prohlížeče

Email je podporován většinou oblíbených prohlížečů. Pokud si jednu schránku otevřete např. v Internet Exploreru, můžete si zároveň otevřít tu druhou ve Firefoxu bez nutnosti odhlášení z té první.



Tip 2: Vytvořte si dva různé uživatelské profily

Operační systém Windows umožňuje uživatelům zřídit si více uživatelských profilů, pomocí kterých se mj. můžete přepnout do svého vlastního nastavení prohlížeče a nemusíte se tak odhlašovat ze své schránky.

Přečtěte si na oficiálních stránkách pro Windows, co jsou uživatelské profily.


Dalším problémem, který může nastat, je využívání dvou schránek pro různé účely. Jednu máte jako hlavní osobní na @centrum.cz, druhou jako schránku pracovní na @atlas.cz a byli jste zvyklí s oběma pracovat současně. I pro tento případ vám nabízíme řešení. Kromě přihlášení v druhém prohlížeči uvedeném v tipu 1, si můžete obě dvě schránky propojit:


Tip 3: Propojte si schránky

Funkce Připojené schránky vám umožňuje automaticky přesouvat poštu do vaší schránky na Centrum.cz nebo Atlas.cz z jiných emailových schránek. Vybrat si můžete ze dvou možností - přeposílání nebo stahování přes protokol POP3. Zprávy si pak můžete stahovat buď přímo do složky Příchozí nebo do vlastní vytvořené složky.


Součástí propojení je i možnost nastavení odesílací adresy, kdy ze své schránky na @centrum.cz můžete odesílat emaily pod vaší původní adresou na @atlas.cz.

Věříme, že pro vás uvedené změny nebudou velkými komplikacemi. Zavedení jednotného přihlášení by mělo být signálem, že pro nás jsou obě dvě značky emailů stejně důležité a budeme je nadále zlepšovat.


Josef Šplíchal
Product Manager

1 komentář:

  1. Los abogados de conducción imprudente en Charlotte, Virginia, desempeñan un papel crucial en la defensa de individuos acusados de este delito en la región. Estos profesionales tienen un profundo conocimiento de las leyes estatales y locales relacionadas con la conducción imprudente, así como de los procedimientos judiciales pertinentes, lo que les permite proporcionar una representación legal efectiva a sus clientes. abogado conducción imprudente charlotte va

    OdpovědětVymazat