Emailový provoz a náš boj se spamem [INFOGRAFIKA]

Máme pro vás novou infografiku ukazující počet mailů, které skrze naše servery denně protečou. Víte z jakých lokalit k nám přicházejí, kolik jich od nás odchází nebo kolik z nich je spam?  


Z celkového množství 101 mil. e-mailů pro 5 mil. uživatelů denně jich 95% odfiltruje antispam jako nevyžádanou poštu. Nárůst mailů o 40% oproti minulému roku v podstatě odpovídá růstu nevyžádané pošty - tedy normálních mailů chodí podobné množství.

Více informací včetně přehledných tabulek můžete nalézt na stránkách Centrum Holdings .

Víme, jakou hrozbu pro vás spam představuje. Proto neustále investujeme do zlepšování antispamového řešení, díky kterému se podíl zachycené pošty podstatně zvýšil.





Jiří Pehlík
Ředitel IT provozu

13 komentářů:

  1. Co je to platné, když mi odfiltrujete sto spamů,když mi potom nepřijde jeden důležitý mail a není ani ve spamu.

    OdpovědětVymazat
  2. Když označím několik mailů od stejného odesílatele jako spam, proč mi další maily od něj dále chodí do složky Příchozí a ne do Spam koše?

    OdpovědětVymazat
  3. to proč když se mail označí jako spam přesune do koše a jako spam vysype a přesto ze stejné adresy přichází další také dost dobře nechápu- Nutnost procházet procedurou blokování adres je zdlouhavá a některé adresy jsou skryty a nelze je kopírovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Chce to přidat tlačítko pro snadné přidání adresáta do blacklistu spolu s funkcí zprávu označit jako spam (která zprávu přesune do příslušné složky).

    OdpovědětVymazat
  5. Dávám "nahlásit spam" a chodí mi pořád to samé ze stejných adres. Zajímavé, že na gmailu mi projde tak jedno reklamní sdělení ZA MĚSÍC (!). Na Atlasu je to tak 30 denně.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, prosím o radu jak lépe nahlásit spam, aby došlo ke skutečnému blokování obtěžujícího odesilatele.
    Děkuji
    P. Moravec

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduše. Nastavení - blokování adres a zadat adresu. Problém je v tom, že odesilatel obvykle vůbec neví, že posíla spam. Takže to může někdy být i adresa známého. Navíc jsou ty adresy často falešné.

      Vymazat
  7. Dobry den. S prichodem noveho layoutu Volne posty mi vyvstaly mnohe otazky, prosim kohokoli o jejich zodpovezeni:

    1) Okamzite mi zacalo chodit velke mnozstvi spamu! Mnoho let si peclive vedu seznam blokovanych adres/domen, nyni mam dojem, ze je nanic, ac v systemu Volmail je pritomen a vidim ho. Nyni nemohu pri otevreni zpravy blokovat odesilatele - tlacitko Blokovat zmizelo, a pri pokusu o vlozeni adresy k zablokovani vybehne hlaska: "Záznam nelze vložit, definovali jste maximální možný počet záznamů." Ze by "na internetu" nebylo pro muj textovy spamlist misto...?

    2) Dostat se do nabidky "Blokování adres a výjimky" je komplikovane! Pritom uzivatel tam vubec nemusi chodit, pokud mu bude umozneno pridavat blokovane adresy jako drive: klikem primo z otevrene zpravy.

    3) Nahlasit spam > dojde pouze k presunuti zpravy do Spam kose a od toho okamziku mi z dane odresy jiz nic neprijde? Jakou mam spravu nad timto pokynem, mohu blokovat celou domenu? Dokud je zprava ve Spamovem kosi, je odesilatel aktivni na seznamu blokovanych? Zkratka jak to funguje...?! Netusi to nikdo z mych pratel, majicich eml na Volnem. Tapeme a spam k nam proudi nadale.

    4) Drive jsem mohl ze seznamu zprav smazat zpravu jednim klikem (cerveny krizek na konci radku zpravy), nyni musim kliknout 3x (zatrhnout - Smazat - potvrdit). Drive jsem mohl odpovedet / preposlat zpravu jednim klikem, nyni nemohu. Prehledl jsem neco...?

    5) Pri psani zpravy a vlozeni adresata se mi jmeno nově zobrazuje vyhradne v grafice = nemam sanci z ni vytahnout primo adresu ke zkopirovani do schranky a pripadne ihned ji pouzit / prilepit do zpravy v textove podobe - je to drobnost, ale proste to nejde. Blahove pretahovani mysi samozrejme nefunguje:-)

    Dekuje Martin Farmačka, mafa@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, opravdu jsem nespokojená s mailovým provozem po změně. Nemohu odpovídat ani přeposílat. Většinou při čtení zprávy dojde k chybě. Chápu, že novinky se nějaký čas dolaďují, ale tohle mi přijde už dlouho.Čím to je?
    Děkuji za odpověď.
    Hana Pinknerová

    OdpovědětVymazat
  9. Jediný spam, který mě stále otravuje, jsou "obchodní sdělení" od volny.cz!
    Většina"vylepšení" byla k horšímu a náprava stále není...

    OdpovědětVymazat
  10. Druhý pokus: Dobrý den, opravdu jsem nespokojená s mailovým provozem po změně. Nemohu odpovídat ani přeposílat. Většinou při čtení zprávy dojde k chybě. Chápu, že novinky se nějaký čas dolaďují, ale tohle mi přijde už dlouho.Čím to je?
    Děkuji za odpověď.
    Hana Pinknerová

    OdpovědětVymazat
  11. Dnes lognu do schranky a komplet vymazana - proc ?

    OdpovědětVymazat
  12. The article provides an infographic on email traffic and spam, revealing that 95% of 101 million emails are filtered out as spam. The article highlights the importance of improving anti-spam solutions and the dedication of the team to combat spam. estates lawyer

    OdpovědětVymazat